Tarta crown

de anaiss in Pizza, 8 Feb 2012 | 4931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 250 g faina
  • 125 g apa
  • 15 g drojdie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri smantana
  • 2 lingurite sare  
  • Pt umplutura:
  • 200 g branza de oaie(cas framantat)sau telemea
  • 1 ceapa
  • 200 g ciuperci
  • 150 g cabanos/carnaciori
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • piper
  • cascaval  
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta crown:

Se pune intr-un castron faina si se face un cuibusor in mijloc unde se toarna drojdia dizolvata in putina apa calduta. Apoi se adauga lingura de ulei de masline si sarea.

Se amesteca putin, dupa care se adauga apa si cele 2 linguri de smantana se framanta energic pana se formeaza un aluat elastic. Se formeaza o bila si se pune intr-un loc calduros ca sa creasca.

Se lasa la crescut circa 30 minute.

Pe masa de lucru se pune o foaie de hartie de copt pe care se intinde aluatul, formandu-se un cerc. Se aseaza hartia cu tot cu foaia de aluat in tava de aragaz.

Pe marginile aluatului se aseaza o bucata de cabanos, o bucata de cascaval si se ruleaza marginile aluatului peste cabanos si cascaval spre centru formandu-se ca un rulou.

Se cresteaza acest rulou in bucatele de aproximativ 2 cm, dupa care fiecare bucatica se trage putin si se rasuceste astfel incat partea cu cabanosul si cascavalul sa fie in sus.

Se lasa din nou la crescut aproximativ 20 de minute si intre timp se face umplutura.

Se toaca cu robotul de bucatarie sau cu tocatorul ceapa si ciupercile, se bat bine cele 2 oua si se amesteca cu toate celelalte ingrediente, dupa care se umple mijlocul tartei.

Deasupra radem cascaval si stropim cu suc de rosii sau bulion amestecat cu putina apa si piper.

Se da la cuptor si se lasa la copt pana aluatul prinde culoare si devine crocant. Umplutura v-a fi putin moale, dar dupa ce se scoate din cuptor si se raceste putin se mai intareste.

Va urez pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crown" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

anaiss 1

10.02.2012, 13:19

Mulltumesc Miuta!!!

diana_k 1

12.02.2012, 21:20

imi place cum ai facut marginile

irena 1

17.03.2012, 18:42

Extraordinar ! Felicitari !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza Carbonara