Tarta ''Covoras''

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 27 Apr 2010 | 3971 vizualizari

 

am facut tarta asta sarata in 2 variante dar am pastrat modelul cu romburi ca un covoras de unde si denumirea.

 

INGREDIENTE

  • -2 cutii sardine in ulei
  • -10 masline negre
  • -1 foaie aluat de placinta Morarita
  • -1 pungulita de parmezan ras italian
  • varianta 2 e la fel doar ca am acoperit pestele cu parmezan si rondele de praz iar aluatul e facut in casa.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta ''Covoras'':

Se incinge cuptorul, se intinde foaia de aluat intr-o tavita dreptunghiulara.Se presara punguta de parmezan pe toata suprafata aluatului.Apoi se aseaza fileurile de peste in romburi (eu le-am scos sira de oase si le-am pus jumatati)si se puncteaza cu cate o maslinuta fara sambure.Se da la cuptor sa se rumeneasca.e buna si rece si calda.  

Varianta 2 e facuta cm la fel, diferenta consta in fptul ca aluatul fraged e facut in casa si am adaugat rondele de praz dupa ce am acoperit sardinele cu parmezan.Romburile le-am facut din bentite de aluat suprapuse.

TIPS-URI

1

daca aveti timp e de preferat sa faceti aluatul fraged in casa din faina , unt rece , un praf de sare si un galbenus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta ''Covoras''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bunica 1

27.04.2010, 22:37

Frumoase , rapide si foarte gustoase! Imi place mult umplutura

nadina73 1

27.04.2010, 23:24

vreau si eu arata foarte bine

epurasha2bb 1

28.04.2010, 17:57

multumesc fetelor! nadina vad ca te-ai inarmat cu 2 furculite dar sus nu ai lasat niciuna!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv