Tapas cu chiftelute, sos de maioneza si ceapa

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 8 Iul 2013 | 5049 vizualizari

 

Vorbeam intr-o zi cu un prieten despre ce sa mai gatesc si mi-a spus la un moment dat sa fac o "Salata poloneza". Eu zic...cum adica? Spune: "Faci chiftelute pe care le asezi pe un pat de maioneza amestecata cu ceapa, pui si putin marar...". Si-asa mi-e venit ideea de a face aceste tapas-uri despre care pot sa spun ca au fost...de-li-cioa-se!! Ca sa nu mai spun ca sunt un aperitiv extraordinar pentru ocaziile festive! Iata despre ce este vorba...

 

INGREDIENTE

  • 3-4 linguri maioneza (facuta in casa sau cumparata);
  • 1 ceapa rosie mica;
  • 3-4 linguri otet (cat sa acopere ceapa);
  • chiftelute rotunde si mici (facute in casa sau cumparate);
  • sare;
  • piper alb;
  • recipiente pentru tapas sau castronele foarte mici;
  • putin marar tocat (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tapas cu chiftelute, sos de maioneza si ceapa:

Preparam maioneza ( reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/maioneza-gata-in-5-minute-48381.html) si chiftelutele (reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/ursulet-din-chiftelute-48422.html).

Tocam ceapa julienne, foarte fin. O punem intr-un castronel si adaugam peste ea otetul, astfel incat sa o acopere. Lasam minim 30 minute, dupa care punem ceapa intr-o sita si o apasam cu dosul unei linguri, pana se scurge tot otetul.

Adaugam ceapa peste maioneza, punem sare si piper dupa gust si amestecam.

Montarea preparatului:

Luam forma de tapas sau un castronel foarte mic si punem un strat din amestecul de maioneza, apoi in mijloc, adaugam chifteluta.

Procedam asa pana obtinem numarul de portii dorite.

TIPS-URI

1

Sunt extraordinare servite alaturi de paine prajita;

2

Daca va place, in compozitia de maioneza puteti adauga si marar tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tapas cu chiftelute, sos de maioneza si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceșcuțe aperitiv