Tajine de pui cu legume

de Sidy in Pui, 3 Apr 2011 | 6811 vizualizari

 

Tradițional, tajine este un vas de lut emailat sau pictat, compus din două părți: baza rotundă și puțin adâncă și capacul țuguiat, conic, foarte înalt, care păstrează aburul în interior astfel încât mâncărurile să rămână suculente. După preparea mâncării, capacul este dat la o parte, iar baza se duce la masă ca vas de servire.
Tajine este o tocana gatita la foc mic, din care rezulta o carne frageda cu legume aromate si sos.
Cum eu nu am avut un asemenea vas, m-am multumit cu vasul meu roman ,pe care l-am scufundat mai intai in apa pentru 30 de minute, timp in care am pregatit carnea si legumele.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe pui
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 4 catei usturoi
  • 1 dovlecel
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 10 masline negre
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 rosie
  • 2 linguri ulei de masline
  • cimbru
  • 1 lingurita curry
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita boia
  • scortisoara
  • turmenic
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajine de pui cu legume:


Pielea de pe pulpe am indepartat-o iar legumele le-am curatat si le-am taiat felii subtiri.
Intr-un bol mai mare am pus o lingura cu ulei, sare, piper,cimbru, curry, ghimbir si turmenic.Pentru ca mi s-a parut ca mai trebuie putin lichid , am adaugat 50 ml vin.In aceasta marinada am tinut la rece , pentru 2 ore pulpele.
Vasul de lut l-am uns in interior cu o lingura de ulei si am asezat in straturi feliile de pastarnac, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, dovlecel, rosie si ardei, alternand straturile cu boia si scortisoara.
Deasupra am pus pulpele stropite cu zeama de lamaie si inpanate cu masline.
Am pus capacul pe vas si l-am dat la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 30 de minute , apoi la foc mic pentru o ora.
Am scos capacul si am mai lasat pulpele sa se rumeneasca 10 minute.
La servire montam pe farfurie cate o pulpa cu 1/4 din legumele preparate.
A iesit o minunatie de mancare pe care o voi repeta cat de curand. Nu stiti ce bunatate pierdeti daca nu o preparati si voi! Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ananas- mancare chinezeasca