Tajine au Citron

de Elenakiko in Pui, 19 Feb 2012 | 4907 vizualizari

 

Specialitate din nordul Africii, des intalnita in Maroc si Algeria, Tajine au Citron este practic o tocanita de pui sau de miel, extrem de aromata. Combinatiile posibile sunt multiple, pe langa carne se pot combina legume si fructe de tot felul. Libertatea este mare si cand vine vorba de combinatia de arome.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui cu tot cu piele si os
  • 1 vanata de marime medie
  • ulei de masline
  • 3 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 3 lamai
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de cimbru
  • 1 lingurita de ghimbir pudra
  • 2 capacele de sofran (adica folositi continutul a doua pliculete din alea de care se gasesc la orice supermarket)
  • 1/2 steluta de anason
  • 1, 1/2 sare
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita chimion
  • 1 conserva de rosii tocate
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 pumn de migdale prajite
  • 1 oala
  • 1 tava de cuptor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajine au Citron:

1. Spalati pulpele, le sarati si le bagati la cuptor in tava cu putin ulei de masline. Ca de obicei, eu am pus in tava hartie de copt, e cea mai buna solutie sa nu se arda nimic. Le lasati la foc mic aproximativ 20 de minute - cel mai bine sa va uitati la ele si sa vedeti cand au inceput sa se rumeneasca.
2. Vanata o spalati si o taiati cubulete. Lasati-le cat de mult la scurs dupa ce le-ati sarat.
3. Cepele trebuie curatate si taiate rondele.
4. Usturoiul il curatati si il pisati ca pentru mujdei.
5. Patrunjelul il spalati si il tocati marunt.
6. Stoarceti sucul din lamai.
7. In oala, la foc mediu puneti doua linguri de ulei de masline, ceapa si usturoiul pisat. Puneti capac si lasati vreo zece minute, pana se inmoaie ceapa. Daca nu aveti capac, nu-i bai, caliti pur si simplu.
8. Adaugati toate mirodeniile: sare, piper, coriandru, boia, anason, sofran, chimion, cimbru (la cimbru trebuie sa luati cantitatea de pe vreo 4-5 fire). Amestecati totul timp de 1 minut.
9. Adaugati sucul de la cele trei lamai, rosiile tocate si lasati pe foc pana totul ajunge sa fiarba. Aproximativ 10-15 minute sunt suficiente ca sa se amestece toate aromele.
10. Pana acum cu siguranta pulpele de pui din cuptor s-au rumenit, le scoateti si turnati in tava tot amestecul obtinut urmand pasii 7-9 si cubuletele de vinete.
11. Bagati din nou la cuptor si mai lasati 20-30 de minute la foc mic. E nevoie de timpul asta pentru ca aromele sa patrunda in carne.
12. Deja in casa miroase innebunitor, stiu si nu mai puteti de pofta. E cam gata totul, puteti pune pe farfurie - pe deasupra presarati patrunjel si migdale.

TIPS-URI

1

Tajine se poate servi cu bulgur, couscous sau orez simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine au Citron" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

Cristi Roman 1

19.02.2012, 20:39

bine, atunci pe aia. dar nu tre neaparat sa faci tu, bagi niste poze si ne zici cum fac localnicii. eu lucrez intr-un restaurant alaturi de thailandezi, asa ca sunt direct interesat. o seara buna sau...de fapt...la tine e cam noapte deja, noapte noapte .
salutari lui Bradut .

Elenakiko 1

20.02.2012, 11:46

Cristi, prefer sa fac eu, sa stiu sigur despre ce vorbesc. In mai sau iunie merg din nou la un curs de gatit si dupa sigur povestesc.

Bradut e plecat la capatul tarii dar ii transmit salutari cand se intoarce acasa .

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 10:48

interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Coquelet cu legume in vas tajine