Taitei de casa

de MonaMimi in Paste, 19 Mai 2013 | 3322 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua (eu am facut cu oua de la tara)
  • 300 g faina
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Ouale intregi le batem bine cu un varf cutit sare, punem faina (daca ouale sunt mai mici atunci punem mai putina faina) si framantam pana obtinem un aluat omogen, elastic. Formam o bila din care taiem cate o bucata de aluat pe care o intindem putin cu sucitorul apoi cu masina de facut taietei (cand am invatat sa fac taietei intindeam cu sucitorul o foaie mare de aluat o lasam la uscat apoi o taiam cu cutitul fideluta subtire, acum ma ajuta masina de taietei). Continuam asa pana la terminarea bilelor de aluat, lasam la uscat (nu lasam prea mult la uscat pentru ca nu se mai pot taia). Cand aluatul este putin uscat il taiem fideluta cu masina de taitei.

Putem folosi taiteii imediat sau ii putem usca si pastra pentru o alta ocazie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa