Taitei de casa

de alice_ciobanu in Paste, 16 Aug 2012 | 4606 vizualizari

 

Ne-am trezit cu chef de treaba. dar nu treaba treaba de trebaluit prin casa, cum ar zice cineva. Nuuu.... treaba de cucinarit, de bucatarit. So, dragilor I'm back! Si de data asta pe bune. Adica daca tot am tras chiulul de la bloggeritul asta si de la cucinat pana ce era musai de-o corigenta, astazi e ziua aia cand te trezesti si zic: gata! pana ici fu. Si e pe bune. De m-ar prinde flama asta si cu tigara...uffff....help'me!
Anyway.....si dupa ce ne pregatiram de trebaluit am zis sa incepem cu ceva usurel si fara prea mult efor, mai ales ca e si fara foc...ca deh... still canicula :) Astfel ca prinsi in mirajul fainii ne-am apucat a mesteri niste taitei de casa. Numai buni pentru ciorbita de pui de tara ce asteapta cuninte pe-un raft in congelator. Asa ca....

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina 000
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • * catitatile sunt la propria voastra alegere doar sa respectati raportul 1:1
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Asa ca pe masa de lucru rasturnati faina, adaugati ouale intregi, praful de sare si dai si lupta pana ce  le transformati, cu manutele curate, intr-un aluat ferm si putin elastic. Apoi intindeti-l cu sicitorul si taiati-l fin. Sau ... folositi cu incredere o masina de fabricat paste.

Luati cate o bucata de aluat si treceti-o de citeva ori prin masina de paste pana intindeti foaie fina si subtire ca matasea :)) apoi o treceti prin dispozitivul de taiat pastele la dimensiunea dorita....Toata masa de carlionti puneti-i la uscat  si pastrati-i in punga de hartie la loc uscat si racoros. 

Folositi-i apoi, cu mare incredere , in supa, ciorba, bors....ne auzim/vedem de luni....caci pe azi treaba-i gata...ne pregatim de distractiune. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (19)

Lau 1

19.08.2012, 16:29

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 22:07

jolygina 1

20.08.2012, 18:39

foarte sanatosi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle de casa cu sos de smantana si cascaval