Taitei cu kaiser, unt si cașcaval, la tigaie

de RODIMUR in Paste, 9 Ian 2019 | 4278 vizualizari

 

Uneori, din lipsă de timp, suntem nevoiți să preparăm ceva rapid cu ce ingrediente avem la îndemână. Cum ne plac mult pastele și cum mai aveam în casă niște tăiței (care-mi plac mai mult decât orice alte paste) m-am gândit să fac rapid un preparat, adăugând ceea ce mai era în frigider (unt, cașcaval, kaiser...). Ceea ce a ieșit ne-a plăcut foarte mult, pentru că a fost foarte gustos și sățios. Chiar merită să preparăm astfel pastele, din când în când, mai ales când nu prea avem timp...

 

INGREDIENTE

  • 100 grame de tăiței
  • 200 grame de kaiser
  • 50-75 grame de unt
  • 75 grame de cașcaval răzuit
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei cu kaiser, unt si cașcaval, la tigaie:

Cât timp se fierb tăițeii (8-9 minute) în apă clocotită cu sare, se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mică și se feliază subțire kaiserul.

Când tăițeii au fiert, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă la scurs.

În tigaia încinsă se toarnă două linguri de ulei și apoi se pune untul feliat subțire, ca să se topească mai ușor.

Se perpelesc ușor în untul topit, feliuțele de kaiser și apoi se adaugă tăițeii fierți și scurși bine de apă. Se mai lasă tigaia la foc mediu timp de 2-3 minute, după care se adaugă cașcavalul răzuit.

Se amestecă ușor și când cașcavalul s-a topit și s-a integrat în celelalte ingrediente, se ia tigaia de pe foc și preparatul poate fi servit.

TIPS-URI

1

Fierbeți pastele în apă clocotită cu sare.

2

Pentru ca untul să nu se ardă și să capete un gust rău, trebuie să adăugați în tigaie două linguri de ulei de floarea soarelui.

3

Tăițeii se țin în tigaie, pe foc, doar cât să se îmbibe cu grăsimile (unt și ulei).

4

Adăugați cașcavalul răzuit, la sfârșit. Lăsați tigaia pe foc, amestecând ușor, până ce cașcavalul se topește și aderă la celelalte ingrediente.

5

Nu este nevoie să adăugați condimente, pentru că ingredientele, kaiserul în mod special, au tot ce le trebuie pentru un gust bun al mâncării.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu kaiser, unt si cașcaval, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RODIMUR 1

10.01.2019, 20:11

Mulțumesc, Rocsi!

mirela0911 1

14.01.2019, 11:58

Simplu, rapid si bun!

RODIMUR 1

14.01.2019, 12:25

Da, a fost o idee foarte bună, pentru un preparat rapid, gustos și sățios...Mulțumesc, Mirela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna italiana