Uneori, din lipsă de timp, suntem nevoiți să preparăm ceva rapid cu ce ingrediente avem la îndemână. Cum ne plac mult pastele și cum mai aveam în casă niște tăiței (care-mi plac mai mult decât orice alte paste) m-am gândit să fac rapid un preparat, adăugând ceea ce mai era în frigider (unt, cașcaval, kaiser...). Ceea ce a ieșit ne-a plăcut foarte mult, pentru că a fost foarte gustos și sățios. Chiar merită să preparăm astfel pastele, din când în când, mai ales când nu prea avem timp...
Cât timp se fierb tăițeii (8-9 minute) în apă clocotită cu sare, se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mică și se feliază subțire kaiserul.
Când tăițeii au fiert, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă la scurs.
În tigaia încinsă se toarnă două linguri de ulei și apoi se pune untul feliat subțire, ca să se topească mai ușor.
Se perpelesc ușor în untul topit, feliuțele de kaiser și apoi se adaugă tăițeii fierți și scurși bine de apă. Se mai lasă tigaia la foc mediu timp de 2-3 minute, după care se adaugă cașcavalul răzuit.
Se amestecă ușor și când cașcavalul s-a topit și s-a integrat în celelalte ingrediente, se ia tigaia de pe foc și preparatul poate fi servit.
1
Fierbeți pastele în apă clocotită cu sare.
2
Pentru ca untul să nu se ardă și să capete un gust rău, trebuie să adăugați în tigaie două linguri de ulei de floarea soarelui.
3
Tăițeii se țin în tigaie, pe foc, doar cât să se îmbibe cu grăsimile (unt și ulei).
4
Adăugați cașcavalul răzuit, la sfârșit. Lăsați tigaia pe foc, amestecând ușor, până ce cașcavalul se topește și aderă la celelalte ingrediente.
5
Nu este nevoie să adăugați condimente, pentru că ingredientele, kaiserul în mod special, au tot ce le trebuie pentru un gust bun al mâncării.