Taietei chinezesti cu pui

de articook in Paste, 15 Iun 2010 | 11236 vizualizari

 

Secretele bucatariei chinezesti
sunt: tigaia wok, focul dat la
maxim si ingredientele proaspete si
aromate. Aveti aici o reteta super
rapida, iti ia sub 30 min. sa o gatesti
si este exagerat de buna.

 

INGREDIENTE

  • 3 catei de usturoi
  • ghimbir, o bucatica de vreo 3 cm
  • 1 lingura sos de soya (pentru marinat)
  • 2 linguri sos de soya
  • 2 bucati de piept de pui, taiati fasii subtiri
  • 180 g taietei chinezesti
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 felie de telina, taiata felii subtiri si late
  • 1 morcov, taiat felii subtiri si late
  • 4 cepe verzi taiate fasii lungi
  • 1 lingurita curry
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei chinezesti cu pui:

Ingredientele sunt pentru doua portii mari.

Puneti puiul la marinat in usturoiul maruntit, ghimbirul taiat marunt si 1 lingura de sos de soya. Acoperiti si puneti-l in frigider pentru 30 min.

Se pune apa la fiert intr-un vas mare, iar cand fierbe stingeti focul, si puneti teieteii chinezesti si acoperiti cu un capac timp de 3 minute, dupa care lasati-i la scurs. Eu am folosit taietei chinezesti din plic, se vand in pachete de 60g., folositi doar teieteii, fara condimentele din interior.

Intr-o tigaie wok puneti uleiul si cand s-a incins bine, adaugati puiul si lasati sa se prajeasca 3, 4 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati telina, morcovul si ceapa verde si lasati 2 minute, dupa care puneti si condimentul curry si mai lasati 2 min. Stingeti focul si adaugati taieteii scursi de apa, amestecati. Adaugati putina sare dupa gust si daca mai e nevoie 1 lingura de ulei de masline si una de soya. Amestecati cu o lingura de lemn totul, si serviti imediat!

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei chinezesti cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

articook 1

15.06.2010, 15:32

merci! si mie imi place pentru ca dureaza doar cateva minutele!

nadina73 1

15.06.2010, 17:19

super 5 furcu

bejenariualina 1

04.02.2011, 13:45

puteti testa reteta folosind si mixuri de condimente chinezesti... sunt unele speciale pentru taietei Chow Mein care merg de minune in reteta asta
http://www.asianhomegourmet-online.ro/gama-de-produse/condimente-chinezesti-51.html

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de lasagne cu carne de pui, cu sos bechamel si mozarella