Tăiței de orez cu legume chinezești

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 13 Mai 2013 | 5388 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g tăiței de orez
  • legume chinezești - gata amestecate în varianta congelată ce conțin:muguri de fasole Mung,ardei,praz,ceapă,muguri de bambus,ciuperci Mun,
  • sos de soia,
  • ulei de susan sau măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tăiței de orez cu legume chinezești:

Punem apă la fiert cu un praf de sare.
Când începe să clocotească, oprim focul și punem tăițeii în apă.
Se lasă pentru 5 minute, după care se scot, se clătesc cu apă rece și se stropesc cu puțin ulei de măsline.

În cazul în care folosiți legume crude, ele se pun în proporții egale sau după gust :)
Toate legumele se spală, se curăță și se taie fideluță.
Eu am ales varianta mai sănătoasă - adică fierte în apă pentru 5 minute.
Cealaltă variantă ar fi călite în ulei de susan sau ulei de măsline.
După ce le-am fiert le-am strecurat și le-am clătit cu apă rece.
Se amestecă cu tăițeii de orez și se servesc cu sos de soia.
Servim ca atare, sau ca o garnitură la pește sau de ce nu o fripturică.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tăiței de orez cu legume chinezești" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Lau 1

13.05.2013, 13:38

ce bine arata

RuxyRux 1

13.05.2013, 15:13

Ce frumos arata!

Rocsi 1

13.05.2013, 20:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat,de post