Poate fi un pranz sau o cina gustoasa si satioasa, pofta sa fie!
Se prepara repede si la fel de repede dispare din farfurie.
Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. La final, se strecoara, se clatesc sub un jet de apa rece apoi se lasa sa se scurga de apa.
Ceapa se taie marunt. Se pune uleiul intr-o cratita si cand se incinge, se pune ceapa la calit.
Sunculita se taie in cubulete si se pune apoi peste ceapa. Se lasa sa se caleasca impreuna pana incepe sa prinda putina culoare. Se toarna smantana si se amesteca. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust apoi se adauga pastele scurse de apa. Se omogenizeaza totul si se adauga parmezanul. Daca mai este nevoie, se mai condimenteaza. Se amesteca bine si se mai lasa 2-3 minute pe foc
Se servesc imediat cu fulgi de chilli presarati deasupra.
Pofta buna!
1
Se pot servi si cu cascaval presarat deasupra sau parmezan.
2
Se poate inlocui sunculita taraneasca cu kaizer sau orice altceva preferati.