Aceasta reteta o fac mereu ,este simpla si buna. Eu am folosit paste proaspete ,mai precis taitei lati cumparati,dar se pot folosi si altfel de paste,noua ne plac acestea foarte mult.
Se taie ceapa si ardeiul marunt,baconul se taie cubulete.Separat intr-o cratita mica se pune un pic de ulei iar cand este incins se pune ceapa si ardeiul se lasa un pic sa se inmoaie ,dupa care punem baconul si lasam sa se patrunda bine adaugam un pic de sare iar cand baconul a prins o culoare aurie punem sucul de rosii,dupa care lasam sa fiarba impreuna 5 minute.
Separat intr-o oala mai mare se pune apa un pic de sare si se pune pe foc la fiert.In momentul in care apa fierbe se pune pasta si se lasa la fiert atat cat scrie pe pachet.Cand este fiarta se pune in strecuratoare se scurge,iar in oala in care au fiert pastele se pune untul(doar cine doreste ,mie imi place)dupa care se pun pastele,amestecam usor sa se patrunda aroma untului dupa care adaugam sosul.Eu am pus in farfurie pastele amestecate cu sosul ,iar deasupra am pus parmigiano,boia iute si un pic de ulei de masline.