Pentru ca am facut chiftelute si au fost cam multicele, m-am gandit sa le prepar un sos de zacusca si sa le servim cu tagliatelle. Si uite asa am mai incropit o masa calda.
Pentru chiftelute reteta este aici.
Pregatim in acelasi timp si tagliatellele si sosul.
Punem un vas cu apa si putina sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam tagliatelele, pe care le vom lasa sa fiarba la foc mediu 10 minute.
Apoi le scurgem de apa. Nu le-am mai trecut prin jet de apa rece ca sa nu se desfaca, imi plac asa in cuiburi.
Pentru sos, punem la foc incet zacusca cu apa si foaia de dafin.
Curatam usturoiul si li tocam marunt sau il presam.
Spalam patrunjelul si il tocam marunt.
Lasam zacusca pe foc pana clocoteste de 2-3 ori, apoi adaugam chiftelutele, ketchupul si usturoiul.
Mai lasam sa fiarba 10 minute, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul.
Nu am mai adaugat alte condimente intrucat este zacusca destul de condimentata si gustoasa.
Servim alaturi de muraturi.