Tagliatelle cu cartof dulce

de rodicamaria in Paste, 16 Noi 2013 | 5978 vizualizari

 

Fiind "fan" cartof dulce incerc tot felul de combinatii.

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof dulce mediu(cam 250 g)
  • 100 g tagliatelle
  • 1 rosie
  • 1 ardei rosu(mai mic)
  • 1 lingura de ceapa tocata marunt
  • 2 linguri ulei
  • 75 ml apa
  • un varf lingurita tarhon(uscat am avut eu)
  • o lingurita patrunjel verde tocat
  • o lingurita otet de mere(sau zeama lamaie)
  • sare ,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu cartof dulce:

Pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj.Se strecoara si se lasa deoparte.

Cartoful se curata de coaja , se spala si se da pe razatoarea mare.

Ceapa se caleste putin in ulei , apoi se adauga rosia felii , ardeiul taiat fasiute , cartoful si apa. Se caleste totul la foc mic , amestecand din cand in cand , timp de 10-12 min (pana scade apa si se inmoaie cartoful).Apoi se adauga tarhonul si patrunjelul. Se potriveste gustul de sare si piper. Se amesteca.

Se adauga apoi pastele si otetul(sau zeama de lamaie) si se amesteca pana la omogenizare.

Am servit cu telemea rasa deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu cartof dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de paste cu oua