Tagliatelle la tigaie, cu unt si telemea

de RODIMUR in Paste, 7 Mar 2019 | 4522 vizualizari

 

Este Săptămâna Albă, de dinaintea Postului Mare, așa că încă mai putem mânca preparate cu lapte, brânză, ouă... Ce poate fi mai bun, în acest caz, decât o porție generoasă de paste, cu unt și telemea, preparată rapid și fără mult efort?

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de tagliatelle
  • 100 grame de unt
  • 200 grame de telemea de vaci
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare fină
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle la tigaie, cu unt si telemea:

Pastele făinoase se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute.

Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se răzuiește o jumătate din cantitatea de telemea, iar cealaltă jumătate se taie cubulețe.

Untul se taie feliuțe și se topește în tigaia în care s-au turnat, în prealabil, 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui.

Când pastele sunt fierte, se strecoară de apa în care au fiert, se clătesc sub jet și se lasă 2-3 minute să se scurgă.

Se pun pastele în tigaia cu untul topit și se amestecă ușor cu o spatulă, ca să se îmbibe. După 3-4 minute, se adaugă telemeaua răzuită și se amestecă ușor, pentru omogenizarea ingredientelor și pentru ca brânza să se înmoaie și să înceapă să se topească și să adere la paste. 

Se răstoarnă pastele în farfurie și se presară deasupra cubulețele de telemea. Se mănâncă imediat. Dacă telemeaua nu este suficient de sărată, se mai poate adăuga sare.

 

TIPS-URI

1

Pentru fierberea pastelor, respectați indicațiile de pe ambalaj.

2

Puteți folosi și alte paste pe care le preferați, sau pe care le aveți la îndemână.

3

Înainte de a topi untul este bine să turnați în tigaie 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui. Astfel, veți împiedica arderea untului.

4

Pentru că telemeaua se adună în combinație cu untul și pastele fierbinți, este bine să adăugați cubulețele, la sfârșit. Acesta este rostul lor, nu doar pentru aspect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle la tigaie, cu unt si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]