Este Săptămâna Albă, de dinaintea Postului Mare, așa că încă mai putem mânca preparate cu lapte, brânză, ouă... Ce poate fi mai bun, în acest caz, decât o porție generoasă de paste, cu unt și telemea, preparată rapid și fără mult efort?
Pastele făinoase se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute.
Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se răzuiește o jumătate din cantitatea de telemea, iar cealaltă jumătate se taie cubulețe.
Untul se taie feliuțe și se topește în tigaia în care s-au turnat, în prealabil, 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui.
Când pastele sunt fierte, se strecoară de apa în care au fiert, se clătesc sub jet și se lasă 2-3 minute să se scurgă.
Se pun pastele în tigaia cu untul topit și se amestecă ușor cu o spatulă, ca să se îmbibe. După 3-4 minute, se adaugă telemeaua răzuită și se amestecă ușor, pentru omogenizarea ingredientelor și pentru ca brânza să se înmoaie și să înceapă să se topească și să adere la paste.
Se răstoarnă pastele în farfurie și se presară deasupra cubulețele de telemea. Se mănâncă imediat. Dacă telemeaua nu este suficient de sărată, se mai poate adăuga sare.
1
Pentru fierberea pastelor, respectați indicațiile de pe ambalaj.
2
Puteți folosi și alte paste pe care le preferați, sau pe care le aveți la îndemână.
3
Înainte de a topi untul este bine să turnați în tigaie 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui. Astfel, veți împiedica arderea untului.
4
Pentru că telemeaua se adună în combinație cu untul și pastele fierbinți, este bine să adăugați cubulețele, la sfârșit. Acesta este rostul lor, nu doar pentru aspect.