Tagliatele Pad Thai

de Lia_ in Spaghete, 23 Mai 2014 | 5031 vizualizari

 

Daca o reteta noua pentru noi trece cu brio de bariera conservatorismului sotului meu privind gusturile noi, inseamna ca trebuie adaugata la lista de favorite. De vreo doua luni de cand am descoperit-o, nici o forma de paste pe care as cumpara-o nu am mai preparat-o cu sos de rosii sau albe, carbonarra. N-am cautat despre "noodles", din restaurantele chinezesti, cum le prepara ei, dar seamana mult la gust cu acestea. Noodles sunt preferatele mele din chinezesc. Spun ca este o reinterpretare, pentru ca in forma aceasta a trecut de filtrul unei simpatice americance, nu mai conteaza cine, care a adaptat pe alocuri cea mai populara reteta thailandeza numita Pad Thai. Nu numai ca da dependenta, dar puteti crede ca in timp ce fierb pastele si se scurg de apa in care au fiert, restul deja va fi gata si doar le mai invartiti impreuna 3 minute?

 

INGREDIENTE

  • 200g Tagliatele
  • sare, apa pentru fiert pastele
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura zahar brun
  • sos chilli
  • 5 fire ceapa verde
  • 2 oua
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 legatura patrunjel sau 1/2 coriandru
  • 1/3 ceasca alune sarate
  • felii lime
  • OPTIONAL: pastrama din piept de pui homemade
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatele Pad Thai:

1. In apa clocotita + 1 praf de sare (1 litru) se fierb timp de 5 minute tagliatelele, se clatesc putin sub jet de apa rece si se lasa la scurs.

2. Se amesteca sosul de soia cu zeama de lamaie, sosul chilli si zaharul brun, pana ce acesta se topeste.

3. Se taie partea alba a cepei marunt, iar frunzele verzi lungi de 2 cm.

4. Se zdrobeste usturoiul.

5. Se bat bine ouale cu o furculita.

6. Se taie cuburi mici pastrama.

7. Intr-o tigaie incapatoare se incinge 1 lingura de ulei si se calesc 30 de secunde cuburile de ceapa alba si pastrama. Se rastoarna deasupra ouale si se intoarce cu o paleta oul, obtinandu-se o omleta moale. Optional se pune un praf de sare. Se scoate pe o farfurie.

8. In aceeasi tigaie se topeste untul. Se rastoarna tagliatelele scurse bine de apa si se calesc 30 de secunde. Se adauga frunzele de ceapa verde, se calesc alte 30 de secunde si apoi sosul pregatit la pasul 1. Se adauga si oul. Se amesteca si se scutura tigaia periodic si se coc pana se inmoaie, cam 3 minute.

9. Se pune o portie in farfurie si se presara cu alune si verdeata tocata nu foarte marunt.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Este o reteta gata in 15 minute, incredibil de buna la gust chiar si cu paste romanesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele Pad Thai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

simonacallas 1

05.06.2014, 05:26

Foarte frumos prezentate si cu mult bun gust, m-ai convins sa le prepar si eu

Lia_ 1

05.06.2014, 07:50

Simona, nu spun povesti, acum numai asa prepar pastele. asa vor ai mei

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 14:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pasta al aglio, olio e .....chilli