Tabouleh- Salata de grau sfaramat( de post)

de Mihaela11_jo in Salate, 20 Noi 2010 | 8633 vizualizari

 

Tabouleh este un aperitiv caracteristic regiunii Levant( Liban, Siria,Iordania) cu foarte multe varietati regionale.
Tara de origine se considera Libanul, unde in mod caracteristic se foloseste foarte multa frunza de patrunjel si putin bulgur.
Se mananca specific arabeste cu frunze de salata verde, care se folosesc in loc lingura.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de bulgur ( grau sfaramat foarte marunt)
  • zeama de la 2 lamai de marime medie
  • 2 legaturi frunza de patrujel verde( cam 6 legaturi cum sunt in Romania pe piete)
  • 2 linguri frunze de menta verde
  • 2 castraveti de marime medie
  • 1 rosie mica
  • 3 liguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tabouleh- Salata de grau sfaramat( de post):

Bulgurul se opareste si se lasa 10 minute sa se inmoaie; se spala bine si se scurge bine in maini de surplusul de apa si se pune intr-un bol.
Se taie marunt rosia, frunzele de menta si castravetii.
Bulgurul se sareaza, se stropeste cu uleiul de masline si zeama de lamaie, se adauga rosia, castravetii si frunzele de menta si se amesteca bine; treptat se taie marunt cu cutitul ( sau in mixer) frunza de patrunjel si pe masura ce se adauga la restul condimentelor se amesteca bine.
Se decoreaza cu frunza de salata verde, castraveti, felii de lamaie dupa imaginatie.
Pofta buna!
Tabuleh este o salata nelipsita de la mesele festive sau bufeturile de la restaurante din tarile arabe.

TIPS-URI

1

Se foloseste foarte multa frunza de patrunjel; este ingredientul care trebuie sa predomine in tabouleh.

2

Nu se pune mai mult decat o rosie mica taiata marunt , deoarece devine apatoasa.

3

In Liban nu se pun deloc rosii in tabouleh.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tabouleh- Salata de grau sfaramat( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de ton cu andive