Zilele trecute ma plimbam printre vitrinele frigorifice din Kaufland si vad niste pachete care aratau ca si cutiile cu plastelina :D . Da, da! Surimi erau, dar eu nici nu stiam cum arata surimi si cum se mananca :))) :"> . Ma uit la pret: 1,89 lei/ 250 g si-mi spun ca n-am ce pierde daca iau doua pachete, pretul mi s-a parut extrem de mic ( era oferta ;) ). Asa ca am ajuns acasa si-am inceput sa caut modalitati de preparare. M-am oprit la reteta Nadinei ( http://www.bucataras.ro/retete/surimi-pane-cu-bere-12505.html ) - mai putin partea cu berea :P , intrucat imi era cea mai la indemana . Rezultatul ne-a placut taaare mult ! :-bd
Ouale le batem bine cu un praf de piper si delikat.
Intr-o farfurie adanca punem o cana de pesmet.
Bucatile de surimi le trecem prin ou, apoi le tavalim prin pesmet si le asezam pe o alta farfurie pana ce pesmetul absoarbe bine oul. Procedam iar la cufundarea baghetelor de surimi in ou si tavalirea prin pesmet, apoi le lasam iar sa se odihneasca pe farfurie.
Cand observam ca pesmetul incepe sa se usuce, cufundam pentru ultima data prin ou si prajim pe ambele parti, in ulei incins.
Se sot pe un servetel din hartie, pentru a inlatura excesul de grasime si se servesc ca atare sau cu lamaie.