Am adus cu mine mazare uscata din vacanta mea siciliana. Iata deci o supa italiana, savuroasa si consistenta, ideala in perioada de iarna.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/supacrema-de-mazare-uscata.html
Mazarea uscata trebuie inmuia in apa rece cel putin 3 ore inainte de a o pregati (am lasat-o o noapte).
Curatati si spalati legumele.
Tocati usturoiul si ceapa marunt. Taiati tija de telina bucatele mici.
Taiati morcovul si carnatul in rondele.
Intr-o oala adanca rumeniti carnatul cu usturoiul tocat in uleiul incins.
Adaugati ceapa si reveniti impreuna timp de 5 minute.
Puneti telina si morcovul si reveniti totul impreuna la foc potrivit timp de 10 minute.
Spalati mazarea inmuiata sub jet de apa rece.
Scurgeti mazarea si adaugati-o peste legume, amestecati.
Varsati deasupra supa de legume fierbinte.
Am pus si 4 foi verzi de telina pentru a parfuma.
Acoperiti si fiebeti la foc potrivit pana cand mazarea este fiarta -70 minute pentru mazarea mea. Verificati si adaugati apa daca trebuie.
Puneti sare si piper la sfarsit.
Daca doriti sa obtineti o mancare mai consistenta puteti adauga orez sau paste mici - le puneti cand mai raman 10 minute de gatire.
Eu n-am pus nimic, am scos frunzele de telina , carnatul si cateva rondele de morcov.
Am mixat totul si am servit supa calda decorata cu carnat si morcov.
Presarati deasupra un pic de boia de ardei sau piper.
Foarte buna iarna cand este frig.
Serviti-o cu pâine completa de calitate.