Supa/crema de mazare uscata

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 23 Feb 2019 | 2973 vizualizari

 

Am adus cu mine  mazare uscata din vacanta mea siciliana. Iata deci o supa italiana, savuroasa si consistenta, ideala in perioada de iarna.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/supacrema-de-mazare-uscata.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g mazare uscata,
  • 1 carnat afumat sau 70 g de sunca afumata taiata bucatele
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 - 1,25 l de supa de legume (1 Kub+1 l de apa)
  • sare, piper
  • boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa/crema de mazare uscata:

Mazarea uscata trebuie inmuia in apa rece cel putin 3 ore inainte de a o pregati (am lasat-o o noapte).

Curatati si spalati legumele.

Tocati usturoiul si ceapa marunt. Taiati tija de telina bucatele mici.

Taiati morcovul si carnatul in rondele.

Intr-o oala adanca rumeniti carnatul cu usturoiul tocat in uleiul incins.

Adaugati ceapa si reveniti impreuna timp de 5 minute. 

Puneti telina si morcovul si reveniti totul impreuna la foc potrivit timp de 10 minute.

Spalati mazarea inmuiata sub jet de apa rece.

Scurgeti mazarea si adaugati-o peste legume, amestecati.

Varsati deasupra supa de legume fierbinte.

Am pus si 4 foi verzi de telina pentru a parfuma.

Acoperiti si fiebeti la foc potrivit pana cand mazarea este fiarta -70 minute pentru mazarea mea. Verificati si adaugati apa daca trebuie.

Puneti sare si piper la sfarsit.

Daca doriti sa obtineti o mancare mai consistenta puteti adauga orez sau paste mici - le puneti cand mai raman 10 minute de gatire.

Eu n-am pus nimic, am scos frunzele de telina , carnatul si cateva rondele de morcov.

Am mixat totul si am servit supa calda decorata cu carnat si morcov.

Presarati deasupra un pic de boia de ardei sau piper.

Foarte buna iarna cand este frig.

 Serviti-o cu pâine completa de calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa/crema de mazare uscata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de mazare cu susan