Supa-crema de fasole

de alice_ciobanu in Supe, 22 Iul 2011 | 4044 vizualizari

 

Va plac fasolele? Mie asa si asa, dar sotului meu ii plac destul de mult. Si ma tot batea la cap: "Fa-mi fasole!, fa-mi fasole!" iar eu ma cam faceam ca nu aud, tot raspunzandu-i: " maine, maine" ...Sorry love, dar cateodata, dupa cum stii, chair nu e loc in bucatarie pentru gatit fasole :))

Anyway, intr-una din zile cevabun.ro a pus pe facebook o poza, dar ce poza...o poza cu supa-crema de fasole. Wow! am zis..asta e ceva ce trebuie incercat. Si cum am prins o zi mai cu racoare (noroc de ploaia de ieri) am pus pe foc, la fiert niste fasole tocmai primite de la mama soacra. Hai ca nu o mai lungesc cu povestea, doar ca atat va spun: Este Cea mai Buna mancare de fasole Ever! parol!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr fasole fiarta, - ori fierbeti voi ori cumparati conserve
  •  900 ml apa 
  •  4 catei de usturoi
  •  1 ceapa rosie (eu nu am folosit)
  •  5 linguri ulei de masline
  •  4 rosii
  •  1 lingurita seminte de fenicul
  •  1 lingurita seminte de chimen
  • 3 linguri busuioc
  •  sare
  •  piper
  • 4 linguri parmezan ras (optional din punctul meu de vedere)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de fasole:

Pregatiti o salsa din rosii tocate marunt, ceapa tocata si 2 catei de usturoi tocat. Amestecati-le cu putin busuioc si 2 linguri ulei de masline si dati la rece. Asa zice reteta de baza, dar eu am tocat doar rosiile si le-am stropit cu putin ulei de masline si le-am dat la rece. Nu cred ca am schimbat radical gustul supei, doar ca n-am avut rabdare sa ma toc toate cele :P

Tocati 2 catei de usturoi si pisati semintele de fenicul si de chimen. Incingeti uleiul de masline si sotati pentru 30 de secunde usturoiul cu cemintele pisate si restul de busuioc. Adaugati apoi fasolea fiarta bine si 900 ml apa si lasati la fiert 15 minute sau chiar mai mult, pana ce boabele de fasole se sfarama. Luati apoi de pe foc si le pasati bine sau folositi un blender. Asezonati, dupa gust, cu sare si piper. Serviti supa-crema rece cu parmezanul ras (optional) si salsa deasupra sau numai cu rosii stropite cu uleiul de masline lasate la rece si, neaparat, cu paine prajita. Best beans ever! :))

 Pofta buna!

SURSA

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovlecel galben si fasole galbena