Supa-crema de dovleac cu sunca afumata

de gab_s19 in Supe, 24 Oct 2013 | 3733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel Hokkaido (cca. 1 kg)
  • 150 gr sunca afumata taiata cubulete
  • 2 cepe mari
  • 200 ml frisca neindulcita
  • o lingurita de ghimbir ras sau uscat
  • o foaie de dafin
  • o jumatate de lingurita de chimen
  • 1 fir de patrunjel
  • o ceapa verde
  • 30 ml ulei (pentru prajit)
  • sare. putin piper
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de dovleac cu sunca afumata:

Sunca se taie cubulete si se pune la prajit in ulei(de preferat in aceeasi oala in care se va pregati supa). Dovleacului i se taie codita, se spala, se taie pe jumatate si i se scot semintele cu ajutorul unei lingurite.

Se curata ceapa si se taie si ea tot cubulete. Dupa ce sunca s-a rumenit, se scoate din oala si se pune de-o parte; ceapa se pune la prajit in uleiul in care s-a rumenit sunca. Dupa ce ceapa si-a schimbat culoarea, se adauga cubuletele de dovlecel, se amesteca si se lasa sa se inabuse cateva minute.

Se adauga si apa atat cat sa acopere cuburile de dovleac in intregime, ghimbirul, foaia de dafin si sare. Se lasa sa fiarba la foc mic cca 30 de minute, timp in care se mai amesteca din cand in cand prin oala.

Dupa ce bucatelele de dovlecel s-au fiert bine, se trage oana de pe foc, se scoate foaia de dafin si cu ajutorul unui mixer vertical se omogenizeaza supa pana cand devine foarte fina; daca este prea groasa, se mai adauga apa pana cand supa are consistenta dorita.

Se pune oala din nou la foc mic si se adauga si frisca neindulcita, patrunjelul tocat fin si sunca si se lasa sa dea in fiert. Se stinge focul si, la final, se adauga si ceapa verde taiata ineluse subtiri si piperul.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovleac cu sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac cu mar