Iata o supa clasica de dovleac cu cartofi, praz si morcov garnisita cu seminte de floarea soarelui si mac si cu migdale feliate prajite cu usturoi, ghimbir si sos de soia.
Daca nu puneti smantana este perfecta pentru perioada de post.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/supacrema-de-dovleac-cu-ghimbir-usturoi.html
Pentru garnitura:
Decor: cascaval ras, seminte
Dovlecelul se goleste de seminte si nervuri, se curata de coaja si se taie in bucati medii.
Se curata cartofii, prazul si morcovul.
Se taie in bucati si se pun legumele la fiert cu foaia de dafin, cimbrul uscat si Kub-ul de pui la oala minune intr-o cantitate mare de apa timp de 25-30 minute.
Se strecoara totul pastrand apa in care a fiert.
Se scoate frunza de dafin si cimbrul si se mixiaza legumele adaugand apa progresiv pana se obtine o crema.
Se adauga smantana si se fierbe inca 5 minute.
Incalziti uleiul intr-o tigaie mica. Prajiti usturoiul si ghimbirul dupa ce le-ati tocat marunt. Adaugati semintele si migdalele si reveniti impreuna cu boia de ardei si piper.
Adaugati sosul de soia, reveniti si amestecati.
Puteti decora supa cu aceasta garnitura sau o puteti incorpora si amesteca in supa.
Decorati cu branza rasa si seminte.
Serviti fierbinte!