Ce ziceti de o supa rece, de vara? Nu necesita coacere, deci scapam de caldura aragazului. Se aseamana perfect cu supa bulgareasca Tarator, care se face la fel, dar fara avocado. Eu am mancat o astfel de supa intr-o vacanta in Bulgaria si ma cucerit pe loc. Se prepara simplu, nu aveti nevoie decat de un blender si cateva ingrediente. Supa se poate servi simpla, cu un amestec de seminte (eu am preferat doar nuci), sau cu o salsa de rosii(un mix de legume taiate cubulete).
Se curata castravetii de coaja, se taie in sferturi, apoi se taie mijlocul cu seminte. Se taie in felii, se pun in robot/blender si se pasireaza. Se taie avocado pe jumatate, se scoate samburele, se scoate miezul cu o lingurita si se pune in blender. Stropim avocado cu putina zeama de lamaie si maruntim totul la robot. Adaugam iaurtul gras, sare si piper si amestecam cu ajutorul robotului. Pentru a subtia crema adaugam apa sau lapte (eu am folosit lapte de orez). Daca va place mararul, puteti sa taiati marunt cateva frunze si sa-l amestecati cu supa crema. Daca nu e pe gustul vostru, il folositi doar la decor.
Se taie rosia cubulete, ceapa se curata si se taie cat mai marunt, la fel si ardeiul iute. Se pun legumele intr-un castron, se adauga sare si piper dupa gust si 1 lingura ulei de masline sau un ulei pentru salata.
Se serveste supa cu mix-ul de legume sau cu nuci. Se presara cativa stropi de ulei pe deasupra si se decoreaza cu frunze de marar.
Pofta buna! Cu drag!!