Supa japoneza miso cu pui

de Sylvia in Pui, 17 Mar 2012 | 11050 vizualizari

 

Poate o sa vi se para ciudata, poate veti spune ca nu gasiti toate ingredientele, eu zic sa o testati daca aveti ocazia chair daca nu aveti toate condimentele .

 

INGREDIENTE

  • taietei japonezi (sunt foarte asemanatori la forma cu taieteii chinezesti)
  • 150 grame de piept de pui taiat fasii
  • o jumatate de ardei rosu
  • o jumatate de morcov taiat bastonase fine
  • o ciuperca uscata shitake rehidratata bine prealabil
  • o lingura de sos de soia
  • pasta fermentata miso
  • ghimbir proaspat ras sau pudra (eu am folosit pudra, am impresia ca aroma e mai subtila si mai uniforma)
  • o lingura de ulei de arahide
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa japoneza miso cu pui:

Va propun o supa pe cat de simpla pe atat de aromata cu miso, care este o pasta fermentata foarte sarata facuta pe baza de soia, sare de mare, orz sau grau si uneori un ferment de orez parfumat cu ciuperci . Fermentatia aceste paste poate dura de la cateva saptamani pana la cativa ani, este benefica pentru sanatate si radacinile ei se trag din China, in Japonia a fost introdusu in secolul VII dar mai multe despre aceasta pasta o sa va vorbesc intr-un articol separat.
Preparare: se calesc la foc mediu fasiile de pui in uleiul de arahide, se adauga fasiile de ciuperci si se toarna 1 litru de bouillon ( supa clare) de legume (sau de pui ) . Se lasa sa clocoteasca pret de 10 minute si se adauga fasiile de morcov si de ardei, se condimenteaza cu soia, ghimbir si miso si se lasa la fiert 6-8 minute cat sa ramana legumele usor crocante. Cu trei minute inainte de final adaugam taietei japonezi ( timpul poate varia in functie de taietei, respectati indicatiile de pe pachet ). La sfarsit se mai asezoneaza dupa gust ( sare n nici un caz nu trebuie sa puneti) eventual un varf de cutit de pasta de aredi iute. Se serveste calda decorata cu cateva rondele de ceapa verde, va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa japoneza miso cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de pasare in sos de smantana