O supa aurie delicioasa, numai buna servita fierbinte, pe frigul si zapada de afara. Am vazut aceasta reteta pe mai multe site-uri si bloguri culinare si mi-a placut mult de tot, dar ultima data a preparat-o Lulu si mi-a dat si mie ideea. Asa-i ca merge o supa usoara dupa toate mancarurile grele de sarbatori ???
Intr-o oala, se pune la fiert carnea de curcan, cu putina sare si se fierbe la foc mic,apoi se spumeaza, chiar de mai multe ori pentru a fi cat mai clara, limpede.
Adaugam zarzavatul curatat, spalat si taiat in doua sau in patru, depinde cat este de mare.Condimentam si adaugam cateii de usturoi intregi.
Se fierbe la foc mic pentru a iesi limpede. Carnea de curcan fierbe mai greu asa ca necesita mai mult timp. Dupa fierbere se strecoara prin strecuratoare si tifon.
Preparam galustele, intre timp.
Separam galbenusurile de albusuri.
Batem galbenusurile impreuna cu cascavalul, incorporam bine untul la temperatura camerei, apoi faina si grisul. Se adauga sare, piper , nucsoara rasa.Albusurile se bat spuma tare cu putina sare apoi le incorporam la galbenusuri.
Se da la copt intr-o tava( 20 X35cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade.Coacem galustele cam 20-30 de minute pina incep sa se rumeneasca.Nu le lasati prea mult, ca se usuca...
Dupa ce s-au racit putin se taie in ce forma doriti( eu le-am taiat stelute)sau cubulete.
Cand supa clocoteste punem galustele imperiale la fiert pentru 5-7 minute, intorcandu-le pe ambele parti.
Dupa ce au fiert le lasam in cratita in care le-am fiert cu supa pe le, pe care o vor absorbi, dupa cateva ore.
La servire , pe linga stelute putem adauga zarzavat si carne din supa, apoi presaram patrunjel verde proaspat tocat.
Pofta mare !