Supa Gulas (Guylas)

de dentistutza in Supe/Ciorbe, 28 Ian 2012 | 10333 vizualizari

 

In ultimii ani mergem des la Budapesta. Acolo, in Hale la etaj, se serveste supa lor traditionala, groasa, aromata, fierbinte, usor picanta...mmmm, o nebunie. Dovada, poza in care un bucurestean saliveaza anticipand placerea si arata ca ar dori ...doua portii!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel curata, fara grasime sau pielite
  • 3 cepe
  • 2 ardei grasi rosii sau kapia
  • 1 morcov
  • 4-5 cartofi potriviti ( nu prea mari)
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri generoase de boia adevarata (paprika)
  • 1 lingura chimen macinat
  • 1 ardeias iute sau 1/2 lingurita ardei iute uscat
  • 4-5 linguri pasta de rosii
  • sare dupa gust
  • 2 frunze de dafin-optional,eu nu am pus
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa Gulas (Guylas):

Carnea se portioneaza in cuburi cat pentru un dumicat. Ceapa, ardeiul si morcovul se taie ca pentru ciorba. Cartofii taiati bucati se tin in apa rece. In cratita, se pune ceapa cu cateva linguri de ulei la inmuiat.Apoi se pun cuburile de carne si ardeiul gras, boiaua,chimenul, iuteala  (si foile de dafin daca va plac) si totul se caleste cu grija pana carnea se decoloreaza si lasa zeama. Se  acopera cu aproximativ 2.5 l. apa si se lasa sa fiarba. Eu am spumat-o f. putin. Cand carnea s-a fragezit (cam 1 ora) adaugam cartofii, morcovul si sare dupa gust si mai fierbem cam 20 de minute. Apoi urmeaza pasta de rosii, usturoiul pisat si o ultima gustare pentru asezonarea finala. Daca ati folosit dafin, scoateti frunzele acum.Inca cateva clocote si este gata.

TIPS-URI

1

daca preferati o supa mai groasa, adaugati cateva galuste din faina cu ou sau chiar o lingurita doua de rantas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa Gulas (Guylas)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dentistutza 1

29.01.2012, 20:52

multzu' tuturor

Ligia Bxl 1

30.01.2012, 00:49

buna de savurat,in poze esti tu?

dentistutza 1

30.01.2012, 22:16

'ntz! este vanzatoarea din Hale, ildiko sau morghit sau cum o chema-o...dar supa este bestiala!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

Pui cu portocale și lime la cuptor -  Rețeta simplă pentru un preparat savuros și aromat

pe 24.01 la 14:47

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa din carne de strut