Supă de varză roșie

de elucubratiiculinare in Supe, 8 Feb 2013 | 3528 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 varză roșie (aprox. 1 kg),
  • 2 cepe potrivite,
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei gras roșu,
  • 300 ml suc de roșii,
  • 1-2 linguri mărar proaspăt tocat,
  • sare,
  • opțional smântână pentru servit.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de varză roșie:

Varza roșie se curăță de primele frunze, apoi se taie fâșii, care se taie la rândul lor bucățele. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Morcovul se curăță, se spală și se taie după preferință - cubulețe sau rondele. Ardeiul roșu se taie în două, se înlătură cotorul și semințele, apoi se toacă mărunt. Toate legumele se pun într-o cratiță și se acoperă cu apă - apa să depășească cu 2-3 cm legumele. Se pun la fiert pentru 15 minute de când începe apa să clocotească. Adăugăm sucul de roșii și mai lăsăm să dea câteva clocote. Condimentăm cu sare. Stingem focul și adăugăm mărarul tocat mărunt.

Servim după preferință caldă sau rece - în ambele moduri este delicioasă - cu smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de varză roșie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Lau 1

09.02.2013, 17:43

diaconta 1

09.02.2013, 22:20

n-am mancat niciodata cu varza rosie

elucubratiiculinare 1

10.02.2013, 17:35

multumesc O recomand ca tare mult mi-a placut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa cu varza de Bruxelles