Ieri a fost ziua de fructe de mare si pentru ca mereu pe langa scoicile marinate ( reteta casei ) mai testez cate o reteta noua ieri am facut acesata supa de scoici care a iesit super aromata si lejera.
Preparare: spalam si curatam bine scoicile si le lasam minim 30 de minute in apa rece, le pregatim apoi alaturi de celelalte legume curatate.
Punem intr-un vas cu apa rece scoicile la fiert. Le lasam sa fierba pret de 2-3 minute pana se deschid toate, curatand cu grija spuma. Luam casul de pe foc si il lasam acoperit cu un capac sa isi pastreze aroma.
Intre timp pregatim legumele taind ardeii patrate mici , ceapa fasii mici si morcovul lamele fine.
Intr-un vas unde am pus uleiul la incins adaugam legumele si sarea si le lasam la foc mic sa se patrunda putin. Dupa aceea strecuram scoicile si filtram bina apa in care au fiert si o adaugam peste legume. Lasam sa fiarba 10-12 minute si adaugam apoi ardeiul iute si usturoiul zdrobit. Punem inapoi scoicile pe jumatate din ele cu cochilii cealalta jumatate doar miezul lor. Le mai lasa sa coloteasca putin si dregem la final cu sare daca mai trebuie, adaugam iaurtul batut si verdeata. Inchidem focul si lasam vasul cu capac inca 2-3 minute . A iesit o supa super aromata si gustoasa, usor picanta exact cum imi place.
Recomand cu caldura aceasta reteta iubitorilor de fructe de mare, este plina de culoare si foarte aromata .