Cu gandul la la gustosul gulash unguresc servit la el acasa , m-am documentat temeinic si m-am pus pe treaba.
Cum se potriveste bine , am pus senzationalul amestec picant intr-o farfurie ce o am de la maica [ bunica].
Ceapa si ardeii se curata si se toaca marunt.Carnea se spala si se taie cuburi .
Se prajeste ceapa , ardeiul.Se adauga carnea care a fost sarata . Se amesteca punand usturoiul tocat, pasta de ardei si praful de chimen.
Puneti apa 3-4 l +foile de dafin si fierbeti.Timpul de fierbere e diferit , depinde cat de tinerica era dansa , adica vacuta!!!
Cand carne e aproape fiarta se adauga cartofii curatati , spalati si taiati cuburi mai mari.
Din 3 oua batute + 1 lingura untura + sare si faina alba se face o maia mai groasa din care se ia cu lingura si se toarna in supa , rezultand galuste cat mai subtirele .
La sfarsit puneti sucul de rosii, ardeiul iute tocat si frunzele de telina .
Asezonati cu sare ,piper si patrunjel verde.
1
Gulyas-ul nu are farmec daca nu e cat mai picant.
2
Rezultatulfinal trebuie sa fie ceva cu consistenta intre tocanita si supa .ori o tocana mai subtire , ori o supa mai groasa cum vreti sa o luati , tot buna este !!!