Uneori e buna si inspiratia de moment.
Ce mare lucru o supa de rosii, o sa ziceti.
Asta are citeva mici particularitati care i-au dat un plus de savoare
Am curatat ceapa si zarzavaturile, ceapa am taiat-o marunt si am calit-o in ulei de masline cu un pic de apa, apoi am mai adaugat 1,5 l de apa si legumele curatate intregi.
In paralel am amestecat pasta de rosii cu 2 lingurite de germeni de ovaz solubili (Haferkleie) daca nu aveti, puteti adauga si o lingurita de faina. Nu am vrut sa fac rintas cum facea mama. Ma feresc sa fac prajeli iar acesti germeni de ovaz solubili sunt f. buni pentru reducerea colesterolului.
Intr-un alt vas am caramelizat zaharul intr-un pic de unt, am stins cu zeama de legume, am adaugat pasta de rosii si am lasat sa fiarba vreo 2 clocote la foc mic. Am amestecat in supa si o lingurita de pesto.
Galustele le-am facut relativ moi si le-am pus in supa la sfirsit, lasind la un foc foarte mic pina s-au ridicat la suprafata.