Pentru aceasta reteta iti multumesc , Sidy.!....am luat reteta de taitei de la tine .
Taiteii:
Din ou, faina si sare se framanta o coca. Se aseaza pe planseta si se intinde cat se poate de subtire.Se lasa 5-10 min. , apoi se taie in fasii subtiri. Cine are masina de taiat paste o poate folosi. Am lasat taiteii sa se usuce pana am pregatit supa de rosii.
Supa:
Toate radacinoasele(ceapa, patrunjelul, morcovul,telina), ardeiul se spala , se curata si se taie cat se poate de marunt.
Intr-o oala de 3 l.se pune apa si se pune pe foc. Cand apa clocoteste se pun legumele si se lasa la fiert inca 10-15 minute. Cand legumele sunt aproape fierte se pun rosiile , care au fost date pe razatoare si lasam sa fiarba pana dispare spuma de la rosii. Daca a scazut apa se poate completa cu apa calda.
Cand totul este fiert se pun taiteii se se mai lasa circa 10 min. sa fiarba.
Se stinge focul ,se sareaza si se pune verdeata.
1
La taitei nu se pune toata faina. Eu am avut un ou mic si nu am folosit 100g. faina ci doar 80 g.
2
In loc de rosii se poate folosi suc de rosii.