Supa de rosii cu galuste de gris

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 12 Ian 2010 | 6839 vizualizari

 

in copilaria mea supa de rosii se facea atat de suptirica incat i se spunea supa de nylon !!!de atunci am mai "imbunatatit" putin reteta.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • un morcov
  • un patrunjel radacina
  • un cartof
  • un os de porc
  • 4 oua
  • gris
  • ulei
  • sare
  • boia
  • piper
  • frunze de patrunjel
  • frunze de telina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste de gris:

ceapa, morcovul, patrunjelulsi cartoful se curata , se taie cubulete si se calesc in ulei

osul se opareste in apa fierbinte , apa aceasta se arunca .

se adauga osul peste legume se complecteaza cu apa si se lasa la fiert cam 40 min

ouale se bat spuma cu putina sare , se presara gris si se amesteca pana ajung de consistenta unei smantani mai groase .

din compozitia de gris se formeaza cu ajutorul lingurii galuste care se fierb in supa .

se pune bulionul , boia , sare , piper dupa gust .

se serveste presarata cu frunze de patrunjel si /sau telina .

TIPS-URI

1

galustele vor iesi mai pufoase daca la sfarsit se adauga un pahar de apa rece , se pune capacul si se opreste fierberea

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Oana 1

12.01.2010, 14:53

Ce bine arata si mie imi place mult de tot supica cu galusti si mai ales baietilor mei, e preferata lor

Nicolae 1

13.01.2010, 09:48

La ingreniente nu ai prevazut cartoful ,numai la modul de preparare ,cred ca este mai buna fara cartof una nu se farama iar cartofi daca stau un pic in ciorba de carne ii da un gust neplacut,se poate acri cu bors de putina....

mihaelar63 1

13.01.2010, 11:44

nicolae , multumesc am remediat, probabil ca am uitat, , mie imi place sa pun cate un cartof alb la inceput , ii da consistenta si nu mai folosesc faina . nu mai vorbesc , cuvantul rantas , nu exista la mine-n oala .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rosii cu galuste