Supa aceasta de rosii nu este o supa clasica de rosii si nici nu este o supa de rosii obisnuita.
In primul si-n primul rand este mai exact o supa anti-raceala. Motivul pentu care nu este o supa de rosii obisnuita si pentru care este o supa anti-raceala este unul cat se poate de serios si anume supa aceasta a fost facuta la foc automat acum cateva seri cand iubitul meu pe care de astazi il vom numi Teo a venit acasa mort de racit, abia mai tinandu-se pe picioare.
Fiindca trebuia sa-l repun pe picoare repede si sa pun raceala pe fuga, a trebuit sa pun de un cocktail de vitamina C din diverse surse la foc automat. Ceva ce sa fie si bun la gust si hranitor, dar sa alunge si raceala. Si atunci m-am pus pe facut supa de rosii :)
Intr-o craticoara de un litru am taiat cam patru rosii felii si le-am pus cu apa la fiert impreuna cu o mana de paste – penne am folosit eu. Am lasat sa fiarba rosiile bine pana ce s-au inmuiat si a inceput a se desprinde pulpa de coaja si pana s-au fiert si pastele. In stadiul acesta am pus condimente din belsug si anume piper alb, piper verde, chilli, pregano si busuioc. Tin sa mentionez ca am pus o cantitate insemnata de picanterii ca doar faceam supa anti-raceala si trebuia sa ia raceala cu calduri si sa scape omul de ea :D
Cat supa a dat in clocot cu tot cu condimente am curatat o capatana de usturoi si am zdrobit usturoiul ca pentru mujdei si l-am lasat intr-un castronel. Apoi am taiat fideluta un ardei gras de marime potrivita – pentru cine nu stie, ardeiul gras contine o cantitate insemnata de vitamina C – si o ceapa verde taiata marunt. Le-am lasat si pe ele deoparte in castron alaturi de usturoiul pisat.
Am taiat felii o lamaie verde si am alaturat-o celorlate ingrediente in castron, un ardei iute taiat marunt si el si o legatura de patrunjel – si el contine vitamina C, cat despre ceapa si usturoi nu cred ca trebuie sa mai mentionez ca sunt bune la raceala.
Cand supa a dat in clocot, am oprit focul si am turnat toate legumele acelea crude in cratita, impreuna cu lamaia, ceapa si o lingura de ulei de masline. Am amestecat bine ca sa se imprastie aromele si i-am servit bolnavului supa fierbinte.
La gust a fost minunata – e un amestec de arome nemaiintalnit si foarte exotic si culmea culmilor, la 30 de minute dupa ce a mancat supa si a transpirat vartos de la toate picanteriile din supa, deja se simtea cu mult mai bine si cu chef de viata mai ceva ca in reclama cu Modafen.
A doua zi era refacut complet si pus pe picioare ceea ce inseamna ce supa mea de rosii buclucasa a pus netrebnica de raceala pe fuga :D
1
legume crude, mai putin rosiile