Am comandat o rață și m-am trezit cu un ditaiamai rățoiul ( cca. 2600 g!) ;) Celor interesați le recomand, [email protected], pentru comenzi. Așa că m-am pus la treabă și am executat două feluri de mâncare super savuroase. O supă super aromată, senzațională pentru zilele astea reci! Numai bună pentru a drege răceala;)
Măruntaiele de rață se spală, se curăță. Legumele se curăță, se spală și se lasă întregi apoi se pun la fiert cu cca. 2000 ml apă rece în oala minue, cca. 30 de minute la foc mediu. După ce timpul a expirat, se oprește focul, se așteaptă ca presinuea din oală să scadă și să se poată deschide capacul, fără evenimente:D. Apoi se transferă zeama obținută în alt vas, se aduce la punctul de fierbere și se adaugă tăițeii de casă, lăsîmdu-se la fiert cca. 10 minute, la foc mediu, neacoperit. Se servește feirbinte preasărată cu pătreunjel proaspăt și piper proaspăt măcinat, cu adaos de legume și carne fiartă. Poftă bună!