Supă de rață

de Panacris in Supe, 6 Oct 2013 | 3744 vizualizari

 

Am comandat o rață și m-am trezit cu un ditaiamai rățoiul ( cca. 2600 g!) ;) Celor interesați le recomand, [email protected], pentru comenzi. Așa că m-am pus la treabă și am executat două feluri de mâncare super savuroase. O supă super aromată, senzațională pentru zilele astea reci! Numai bună pentru a drege răceala;)

 

INGREDIENTE

  • pipotă de rață 1 bucată,
  • ficat de rață 1 bucată,
  • inimă de rață 1 buactă,
  • gât de rață 1 bucată,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 2 bucăți,
  • cartofi roșii de Covasna 2 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • tije de țelină 2 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper boabe cca. 5-6 bucăți,
  • enibahar 2 boabe,
  • tăiței de casă cca. 200 g.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de rață:

Măruntaiele de rață se spală, se curăță. Legumele se curăță, se spală și se lasă întregi apoi se pun la fiert cu cca. 2000 ml apă rece în oala minue, cca. 30 de minute la foc mediu. După ce timpul a expirat, se oprește focul, se așteaptă ca presinuea din oală să scadă și să se poată deschide capacul, fără evenimente:D. Apoi se transferă zeama obținută în alt vas, se aduce la punctul de fierbere și se adaugă tăițeii de casă, lăsîmdu-se la fiert cca. 10 minute, la foc mediu, neacoperit. Se servește feirbinte preasărată cu pătreunjel proaspăt și piper proaspăt măcinat, cu adaos de legume și carne fiartă. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de rață" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de dovleac