Supa de legume cu chimen si crutoane (de post)

de mihaelar63 in Supe, 22 Noi 2012 | 8938 vizualizari

 

De doua luni mi s-a facut pofta de supa de chimen . Am tras cu ochiul la ceilalti bucatarasi si cu ce-mi aminteam am preparat supica asta fenomenala . Aromata si acrisoara , plina de vitamine !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri chimen
  • 1 morcov mare
  • 1 gogosar
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cartofi
  • 4 linguri de tije de telina maruntite
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 lamaie [ zeama ]
  • crutoane de paine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume cu chimen si crutoane (de post):

Prajiti chimenul usor [ pentru a elibera aromele ] , adugati  3-4 l apa si fierbeti .Deci faceti un ceai cu chimenul prajit pe care-l strecurati apoi.

Curatati si spalati legumele .

Prajiti usor 1-2 min ceapa , gogosarul si usturoiul tocate marunt in ulei  . Adugati faina si amestecati pana  devine aurie, puneti si boiaua .Cum s-ar zice se face un rantas , dar mai usor . Stingeti cu zeama de chimen adaugata treptat .Sarati.

Adaugati morcovul razuit , cartofii cubulete mici si fierbeti pana legumele sunt patrunse . Adugati spre sfarsitul fieberii  tijele de telina  si codite de ceapa verde .

Dregeti gustul cu zeama de lamaie , sare si piper .

Serviti cu crutoane de paine prajita .

TIPS-URI

1

Crutoanele de paine le-am uscat simplu la cuptor . Cine nu posteste le poate prepara cu unt .

2

Este chiar indicata ca meniu dietetic in colici usoare .In acest caz renuntati la rantas si fierbeti totul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu chimen si crutoane (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]