De doua luni mi s-a facut pofta de supa de chimen . Am tras cu ochiul la ceilalti bucatarasi si cu ce-mi aminteam am preparat supica asta fenomenala . Aromata si acrisoara , plina de vitamine !!!
Prajiti chimenul usor [ pentru a elibera aromele ] , adugati 3-4 l apa si fierbeti .Deci faceti un ceai cu chimenul prajit pe care-l strecurati apoi.
Curatati si spalati legumele .
Prajiti usor 1-2 min ceapa , gogosarul si usturoiul tocate marunt in ulei . Adugati faina si amestecati pana devine aurie, puneti si boiaua .Cum s-ar zice se face un rantas , dar mai usor . Stingeti cu zeama de chimen adaugata treptat .Sarati.
Adaugati morcovul razuit , cartofii cubulete mici si fierbeti pana legumele sunt patrunse . Adugati spre sfarsitul fieberii tijele de telina si codite de ceapa verde .
Dregeti gustul cu zeama de lamaie , sare si piper .
Serviti cu crutoane de paine prajita .
1
Crutoanele de paine le-am uscat simplu la cuptor . Cine nu posteste le poate prepara cu unt .
2
Este chiar indicata ca meniu dietetic in colici usoare .In acest caz renuntati la rantas si fierbeti totul .