Supa de galuste cu unt

de roxanabucataras in Supe, 19 Noi 2011 | 11678 vizualizari

 

O supa de galuste limpede si aromata pentru zilele reci de iarna.Supa de galuste este ideala pentru copiii mici.

 

INGREDIENTE

pentru supa:

  • 3 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 pastarnac
  • 1 cartof mare
  • patrunjel

pentru galuste:

  • 10 linguri de gris
  • 2 oua
  • 2 cuburi de unt
  • un praf de sare    
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de galuste cu unt:

Cum preparam supa de galuste :

Pun apa la fiert cu o lingura de ulei si delikat dupa gust.

Tai morcovul si pastarnacul bastonase, ceapa in 4, cartoful in 4 si le adaug in supa cand apa a fiert si le las pana sunt aproape fierte timp in care ma ocup de galuste.

Intr-un vas rezistent la foc pun cuburile de unt (sa fie mari cuburile) la topit. Dupa ce s-a topit, il iau de pe foc, il las putin, adaug ouale, un praf de sare si grisul in ploaie amestecand continuu cu o furculita pana ajunge o pasta ca o smantana groasa.

Dau focul mic la supa. Iau o lingurita mica, o inmoi in supa si iau din margine cate o lingurita plina din compozitie, pun in supa asteptand sa se desprinda de lingurita...procedez asa pana se termina compozitia.

ATENTIE: Sa fiu sigura ca este buna ca si consistenta, compozitia pentru galuste, prima care o pun in supa astept putin sa vad daca se ridica intreaga la suprafata. Daca se imprastie inseamna ca mai trebuie gris.

Galustele se vor ridica la suprafata, le intorc cu grija pe partea cealalta, las sa fiarba la foc mic cu capac. Ca sa iasa si mai pufoase, adaug de 2 ori apa rece in supa de galuste, cate o cana de apa de fiecare data, la un interval de cateva minute, dar nu imediat dupa ce le-am pus. Le las la fiert supa de galuste pana ce galustele sunt fierte bine.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

supa de galuste se serveste cu patrunjel verde proaspat tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de galuste cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

19.11.2011, 21:12

buna buna

alinutzika 1

19.11.2011, 22:19

cu cartof nu am mancat inca...

roxanabucataras 1

21.11.2011, 12:32

ionela2682: nu zic ca nu-i bine ca tine, eu trucul l-am aflat de la o colega...acum ce sa zic...nu stiu daca de aia au iesit pufoase pt ca se facuse mari de pana sa pun apa rece

alinutzika: noua ne place mult cartoful ala fiert in supa, mi se pare ca are un gust aparte

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de galuste