Pentru a avea succes galustele voastre eu va propun sa urmati daca vreti si pasii mei si sigur va vor iesi niste pufosenii :)))
Se curata carnea de piele, se spala, apoi se pune la fiert in apa. Se ia spuma cu spumarul daca e necesar. Se curata si se spala legumele, apoi se taie ceapa marunt, morcovul si telina se toaca cubulete. Dupa ce a fiert carnea se pun aceste legume iar mai la final se pune ardeiul.
In timp ce se fierb legumele se fac galustele astfel: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma tare ca la prajituri, apoi galbenusurile se freaca cu putina sare si peste ele se adauga albusul batut spuma, se amesteca usor sa nu se lase, se adauga uleiul si putin piper, apoi grisul cate o lingura pe rand. Lingurile de gris sa fie mai pline nu chiar rase, apoi se lasa sa se umfle putin la temperatura camerei.
Dupa ce au fiert bine toate, se sareaza ori cu sare ori cu delikat, apoi se da oala de pe foc si cu lingurita se formeaza mici galuste, apoi se pune oala iar pe foc si se fierb la foc mic cateva minute. La final se pune piper si patrunjel spalat si tocat marunt.
Pofta buna!
1
Daca vreti mai putine galuste la 1 ou se pun 3 linguri de gris si putin ulei, important este sa bateti bine albusurile.
2
Daca carnea nu e grasa si nu-si lasa grasime in supa e necesar sa adaugati cateva linguri de ulei.