Supa de galuste cu carne de pasare

de Ligia Bxl in Supe, 29 Iun 2013 | 9520 vizualizari

 

Pentru a avea succes galustele voastre eu va propun sa urmati daca vreti si pasii mei si sigur va vor iesi niste pufosenii :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa
  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov mare
  • 4-5 aripi(piept sau pulpe)
  • 1 bucata de telina
  • 1 jumatate de ardei rosu
  • 3-4 litri de apa
  • 2-3 linguri de delikat cu gust de gaina Knorr
  • putin piper
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2-3 linguri de ulei(daca e necesar)
  • Pentru galuste:
  • 3 oua
  • 9 linguri de gris
  • 1-2 linguri de ulei
  • putina sare
  • putin piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de galuste cu carne de pasare:

Se curata carnea de piele, se spala, apoi se pune la fiert in apa. Se ia spuma cu spumarul daca e necesar. Se curata si se spala legumele, apoi se taie ceapa marunt, morcovul si telina se toaca cubulete. Dupa ce a fiert carnea se pun aceste legume iar mai la final se pune ardeiul.

In timp ce se fierb legumele se fac galustele astfel: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma tare ca la prajituri, apoi galbenusurile se freaca cu putina sare si peste ele se adauga albusul batut spuma, se amesteca usor sa nu se lase, se adauga uleiul si putin piper, apoi grisul cate o lingura pe rand. Lingurile de gris sa fie mai pline nu chiar rase, apoi se lasa sa se umfle putin la temperatura camerei.

Dupa ce au fiert bine toate, se sareaza ori cu sare ori cu delikat, apoi se da oala de pe foc si cu lingurita se formeaza mici galuste, apoi se pune oala iar pe foc si se fierb la foc mic cateva minute. La final se pune piper si patrunjel spalat si tocat marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca vreti mai putine galuste la 1 ou se pun 3 linguri de gris si putin ulei, important este sa bateti bine albusurile.

2

Daca carnea nu e grasa si nu-si lasa grasime in supa e necesar sa adaugati cateva linguri de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de galuste cu carne de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

nilgun 1

24.12.2013, 20:24

deliciu

RalukaToprak 1

29.04.2014, 14:47

Bun, bun, fac si eu azi si pun poza cu specificatia ca e de la tine mami , vrea Altay, a mancat la pranz la scoala si ce sa vezi..jumatatea romaneasca din el, a placut aceasta supa spre deosebire de taicasu care nu se da in vant dupa ea

Ligia Bxl 1

27.09.2014, 12:18

Ralu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa cu galuste din branza - in vas Zepter