Supa de curcan cu rosii si galusti de branza

de Oana in Supe, 16 Oct 2010 | 13412 vizualizari

 

Supa fierbinte, cu aroma de patrunjel verde si galusti moi de branza, mmmmm, tare buna!!

 

INGREDIENTE

  • 6-8 bucati de curcan pt. ciorba
  • un morcov mare
  • 2 ardei grasi, unul verde si unul rosu
  • o ceapa
  • un pastarnac
  • un cartof
  • o cana suc de rosii
  • sare
  • patrunjel verde
  • Galusti de branza:
  • 2 oua
  • 80 g branza de vaci cremoasa
  • sare
  • marar uscat
  • 8 linguri rase cu gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu rosii si galusti de branza:

Bucatile de carne (coaste, aripi) se portioneaza, se spala si se dau in clocot. Se arunca apa cu spuma, se spala carnea si se pune la fiert in apa rece. Se lasa sa fiarba acoperit jumatate de ora.

Intre timp se curata legumele si se taie cubulete, mai mari sau mai mici, dupa plac. Se adauga in supa, se sareaza dupa gust si se lasa sa fiarba. Cand legumele sunt moi se prepara galustile.

Pentru galusti, se bat albusurile spuma cu sare, galbenusurile se freaca cu branza de vaci si mararul uscat. Se amesteca cele doua compozitii se se pune grisul n ploaie, amestecand incet cu mixerul.

Se da focul mic la supa si se pun galustile cu o lingurita inmuiata de fiecare data in supa fierbinte. Cand incepe supa sa clocoteasca din nou se adauga doua cani cu apa rece-rece peste galusti. Cand incepe sa fiarba iar se adauga sucul de rosii si se mai lasa 5 minute. Se presara patrunjel verde tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu rosii si galusti de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

ieri la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

ieri la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Avgolemono