Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca
Mi-era dor de aceasta supica usoara si buna ce ne-o facea mama acasa...va prezint varianta ei a acestei supici...e f buna!
Cum se prepara Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca
Intai se face o fiertura din semintele de chimen si apa, in care se pun si ceapa intreaga si firul de telina. Se lasa sa fiarba 10 minute bune.
Intre timp intr-o cratita se incinge uleiul, apoi se adauga o jumatate de ceapa desfacuta felii si se lasa la calit. Se adauga faina si boiaua si se lasa un minut doar, apoi se stinge cu apa in care a fiert chimenul, strecurata bineinteles. Se toarna cate putin si se invarte mereu sa nu iasa cocoloase. Daca s-au format cateva nu-i nici o problema, oricum aceasta supica vine strecurata.
Deci, se lasa vreo 15 minute sa fiarba bine, pana se ingroasa nitelus. se ia de pe foc apii si se trece prin strecuratoare, sa ramana numai supica . Se pune iar la foc, se adauga laptele in supa si cand a a juns iar la punctul de fierbere se sparg ouale direct in supa. Se mai lasa cam 3-5 minute si se opreste focul. Daca vreti ca ouale sa fie foarte tari lasati 5 minute, eu las cam 3 pentru ca-mi palc sa fie in mijloc un pic moi si sa se sfarame in supica. In farfurie fiecare serveste cu crutoane dupa bunul plac.
Crutoanele le-am facut inainte, am taiat painea cubulete, am stropit cu ulei de masline si am presarat marar si cimbru uscat. Le-am lasat la cuptor , doar ca un pic prea mult si au iesit un pic prea prajite. Se poate servi si cu paine de casa.
Recomandam si supa cu chimen
Pofta buna! Daca incercati aceasta varianta, cu siguranta o sa va placa.
Mama zicea ca supa fara oua e prea...apa goala...e buna si fara oua, dar eu asa m-am invatat de la ea si asa-mi place si acum....