Supa de ceapa

de AnaDavid in Supe/Ciorbe, 12 Oct 2017 | 4595 vizualizari

 

Apreciata si cunoscuta, supa de ceapa are origine din Roma antică, dar este prezentă în multe bucatarii in lume. Cel mai cunoscuta este varianta franceza care se serveste cu felii de baguette si branza deasupra dupa ce a fost gratinata cateva minute la cuptor. Există variante în care ceapa este lasata timp de 5 minute în apă clocotită înainte sa fie prăjita cu unt sau unde se foloseste vin alb sau coniac,  dar un lucru este sigur, peste tot este obligatoriu supa de carne de vită și este gratinata cu crutoane de baghetă acoperite cu cașcaval și parmezan.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de ceapă blondă
  • 100 de grame de unt
  • 50 ml de ulei de măsline
  • 2 linguri făină
  • 2 litri supa de vită
  • 1 baguette
  • 100 g parmezan
  • 100 de grame de brânză elvețiană
  • 50 ml de coniac
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ceapa:

Se curăță ceapa și se lasă intreaga timp de 10 minute în apă rece, pentru a pierde mirosul caracteristic. Se usucă bine și se taie în felii subțiri.

Se prăjește cu ulei și unt timp de 15 minute, amestecând constant, deoarece ceapa nu trebuie sa se arda.

Se stinge cu coniac.

Se adauga făina și se amestecă timp de 2-3 minute.

Se adaugă supa de vita și se amestecă până incepe sa fierbe.

Se fierbe la foc mic, timp de 40-50 de minute, se pune sare și piper.

Tăiem pâinea și p prajim la cuptor sau pe plita.

Punem supa într-un castron rezistent la foc, punem peste supa painea prajita și acoperim cu parmezan si brânză elvețiană.

Gratinam în cuptor sau salamandra timp de 5 minute.

   Servim imediat.

TIPS-URI

1

Este bine să facem supa de vită cu cateva ore înainte ca să îl folosim pentru supa noastră. Se pune carnea de vită cu ceapă, morcov, telină și un amestec de plante aromatice (patrunjel, foi dafin, cimbru ,salvia) și se lasă să fiarbă incet. Aceasta supa va fi foarte concentrata, așa că putem să-l filtram și să-l punem în forme pentru cuburi de gheață și să le folosim de fiecare dată când avem nevoie de ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovlecei si rosii