Ciorba de ardei umpluti se face doar in Ardeal, banuiesc ca de acolo esti la origine, cand spui "la noi". Ori , la noi in Ardeal nu se foloseste mararul in ciorbe (tu locuind in Bucuresti banuiesc ca l-ai "infiat" ) . Ca sa nu-ti iasa compozitia tare, in orice tocatura care are orez (sarmale, ardei umpluti, gulii umplute, perisoare) se pune apa calduta atunci cand se face amestecul, daca este carnea amestec , sau doar porc dar fara grasime, atunci se pune mai multa apa. Apa se pune tocmai pentru a avea orezul "loc" sa se umfle si sa nu ramana compozitia tare . Eu pun in ciorba doar bulion. Nu vad rostul si a pastei de tomate, daca pui rosii sau a rosiilor daca pui pasta de tomate. Alegi, ori una , ori alta. Si nu vad rostul smantanii pe o ciorba care are bulion (sau ma rog, in cazul tau, pasta de tomate si rosii) , dar ma rog de gustibus non disputandum.