Imi plac foarte mult supele crema. De data aceasta am incercat una de fasole uscata.
Am pus un timp scurt de pregatire considerand ca fasolea este deja fiarta.
Alegem fasolea, o spalam bine si o lasam acoperita cu apa calda pentru cateva ore. Scurgem apa si o punem la foc cu apa cat sa o depaseasca intr-o oala sub presiune pentru a reduce timpul de fierbere.
Curatam si spalam legumele. Taiem morcovul si pastarnacul rondele si ceapa in bucati mai mari.
Intr-o oala punem uleiul, apoi adaugam morcovul, pastarnacul si putina sare. Amestecam ocazional pana morcovul se inmoaie usor si adaugam ceapa. O lasam sa se inmoaie usor si stingem cu zeama in care a fieert fasolea. Adaugam foaia de dafin si cimbru. Fierbem 10 minute, adaugam boabele de fasole, sare si piper si mai fierbem 10 minute. Scoatem foaia de dafin si mixam compozitia. Daca este nevoie mai adaugam apa pentru a obtine consistenta dorita si mai mai dam cateva clocote.
Servim supa crema calda sau rece cu paine prajita.