Supa crema de conopida

de Bucataras in Supe, 26 Sep 2019 | 5107 vizualizari

 

 O supa crema de conopida, aromata, usor picanta, e numai buna si atat de reconfortanta intr-o zi friguroasa de toamna. Poate ca nu suna atragator pentru toata lumea, dar daca nu-i dai o sansa, nu stii ce pierzi. Mai ales daca o pregatesti dupa reteta de azi.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 1/2 conopida
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 2 linguri unt
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 2 felii de ghimbir tocate marunt
  • 1 lingurita de curcuma
  • sare
  • Pt decor:
  • 2 felii de bacon
  • gogosar taiat cubulete
  • frunze de ceapa verde taiate marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida:

Curata si spala legumele, taie cartofii si ardeiul in cuburi mici, iar conopida desfa-o in buchetele.

Pune untul la topit intr-o cratita, adauga usturoiul si ghimbirul, apoi buchetelele de conopida. Amesteca si lasa la calit pana prinde gust si culoare.

Adauga si celelalte legume si toarna peste ele apa fierbinte. Pune un praf de sare si lasa supa la fiert. Cand toate legumele sunt fierte, adauga curcuma si lasa supa sa mai dea in cateva clocote. 
Daca iti plac supele mai picante, poti adauga si un varf de cutit de chili.

Trage vasul de pe foc si mixeaza legumele, impreuna cu zeama, pana supa devine cremoasa. 

Mai ai doi pasi de facut: trage baconul taiat in cubulete la tigaie, apoi decoreaza bolul in care servesti supa cu bacon, gogosar fresh taiat in cubulete si frunze verzi de ceapa. 

Supa de conopida e suprinzator de fina, aromata si reconfortanta. Sa incercati si voi reteta si sa-mi spuneti daca am sau n-am dreptate. ;)

Pofta buna va doresc! 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de cartofi