Îmi place să aflu totul despre originea preparatelor pe care le gătesc. Despre unele aflu aceeași informație într-o grămadă de locuri, despre altele, nimic. :)
Azi am ales ”Supă cremă de cartofi”, despre care am aflat că este originară din Tanzania. Fiind o supă aromată, originea ei e strâns legată de comerțul cu condimente care se practică și-n zilele noastre și de cultura indiană. Eu am adaptat puțin rețeta și am obținut o supă foarte sățioasă și plină de gust.
Începem prin a curăța legumele, după care într-o cratiță punem la fiert ceapa, prazul și morcovii tăiați felii. Când au fiert pe jumătate, adăugăm cartofii tăiați cubulețe și foaia de dafin.
Într-o tigaie, prăjim puțin costița tăiată fâșii.
Când legumele s-au fiert le strecurăm ( nu aruncăm zeama ), apoi le dăm prin robot. Adăugăm treptat untul, uleiul de susan, iaurtul și ghimbirul. Dacă supa este prea groasă, se completează cu zeama în care au fiert legumele iar la final se adaugă sarea și piperul.
Se decorează cu pătrunjel tocat și costița afumată și se servește cu crutoane.
1
La servire puteți adăuga cubulețe de cașcaval pentru un plus de savoare. Se vor topi cuminți în supa fierbinte. :))