Supa crema de cartofi

de ankyy in Supe/Ciorbe, 21 Oct 2013 | 5051 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 1 morcov
  • o felie de telina
  • 250 ml lapte
  • 3-4 linguri de smantana
  • vegeta (condiment) Vito
  • sare dupa gust
  • 1 lingura ulei
  • crutoane
  • gorgonzola
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de cartofi:

1. Se spala si se curata de coaja legumele: morcovul, telina si cartofii. 2. Se taie cuburi mai mari si se pun intr-o oala. Adaugam apa cat sa acopere bine legumele. 3. Adaugam o lingura de vegeta Vito, putina sare si o lingura de ulei apoi acoperim oala cu un capac. 4. Lasam la foc mediu pana toate legumele sunt fierte bine. 5. Transferam intr-un robot de bucatarie legumele fierte si jumatate din apa in care au fiert. 6. Le mixam bine pana se transforma intr-o pasta omogena, apoi adaugam laptele si smantana. 7. Mixam iarasi si mai adaugam din apa in care au fiert legumele, pana obtinem consistenta dorita. 8. Gustam si mai potrivim de sare. 9. Servim supa crema calda, alaturi de crutoane si branza gorgonzola. Delicios!   Pentru crutoane:

  • 4-5 felii de paine
  • un pahar de apa
  • sare, condiment Vito, putin boia
  • 2-3 linguri de ulei

 Feliile de paine se taie cubulete mici si se pun intr-un bol. In paharul cu apa adaugam sare, condiment, boia si ulei, amestecam bine si turnam cate putin in bolul cu crutoane, apoi amestecam, turnam iarasi si tot asa, pana toate crutoanele au fost condimentate. Pregatim o tava de cuptor, o acoperim cu hartie de copt si rasturnam crutoanele pe ea. Dam la cuptor la 170 de grade, 10-15 minute, pana se rumenesc frumos. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de cartofi cu creme fraiche