Am mancat la un restaurant si mi-a placut, asa ca m-am gandit sa incerc sa fac si acasa.
Se pune broccoli la fiert cu apa (cat sa acopere un pic) si un pic de sare, timp de 15 minute. Se scoate broccoli si se opreste apa.
Intr-o cratita se topeste untul si se calesc putin ceapa, telina si usturoiul. Se adauga apoi faina si treptat smantana si laptele, ca la ciulama. Se adauga apoi apa in care a fiert broccoli, pana la consistenta dorita (eu am pus-o pe toata). Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, apoi se adauga branza/cascavalul, dat/a pe razatoare, si se fierbe cam 10 minute. La final adaugam si broccoli, taiat in bucati mai mici. Eu m-am cam grabit si am pus si broccoli si branza deodata.
1
Preferabil ca branza sa fie una care se topeste usor.
2
Pentru o varianta mai "light" se poate utiliza mai putina smantana, eventual inlocuita cu lapte. Oricum totul depinde de consistenta preferata.