Fetitei mele ii plac foarte mult supele,asa ca ii fac destul de des supa de pui...de aceasta data am facut-o cu galuste...foarte gustoasa ;).
Curatam legumele si le punem intr-o oala cu apa (3,5-4 litri apa,eu pun la ochi),pe care o punem pe foc.Cand incepe sa fiarba punem si carnea de pui.
Lasam sa fiarba la foc mic (luam spuma de cate ori este nevoie) 1 ora si 30 de minute circa.Dupa 1 ora punem sare si boabe de piper si punem focul mediu.
Cand este gata scurgem supa de pui in alta oala si luam doar o parte din morcovi pe care ii taiem feliute si ii punem in oala cu supa.
Pregatim galustele:batem oul cu putina sare,apoi incorporam grisul,faina si bicarbonatul,ca sa obtinem o compozitie potrivita.
Punem oala cu supa de pui pe foc si cand incepe sa fiarba dam focul mic si punem galustele in oala cu o lingurita si dupa ce le-am pus pe toate le stropim cu apa rece si lasam sa fiarba supa de pui la foc mic 10-13 minute,apoi dam deoparte si punem patrunjelul tocat marunt.
Servim supa de pui calda.
1
inainte de a pune galustele in oala umeziti lingurita in supa de pui fierbinte.
2
dupa cum vedeti galustele sunt pufoase in interior.