Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov

de anuta in Supe, 18 Mai 2019 | 1460 vizualizari

 

Retete pentru mese in familie".

 

INGREDIENTE

  • supa:
  • 2 cartofi mari
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 bucatica telina
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de iaurt
  • 1/2 lingurita chimen
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • galusti spanac:
  • 1 albus ou
  • un praf de sare
  • 3 bilute de spanac tocat (congelat)
  • 1 lingura cu varf de faina
  • galusti:
  • morcovul fiert din supa
  • 1 albus de ou
  • un praf de sare
  • 2 lg varfuite cu faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov:

Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert, acoperit de apa cu un praf de sare, lingurita de amestec de legume si un strop de ulei de masline. Cand zarzavatul se fierbe bine, se presara cateva seminte de chimen si oprim focul. Strecuram zarzavatul de supa, alegem tot morcovul si il dam departe, restul zarzavatului se da la blender si se dilueaza cu supa oprita pana obtinem consistenta dorita.

Preparam galustile de spanac astfel: mixam bine albusul cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Spanacul se stoarce bine de zeama si se presara in albus, adaugam si faina si dam deoparte. Preparam galustile din morcov astfel: mixam albusul cu un praf de sare pana se intareste, apoi adaugam morcovul blenduit si amestecam usor. Se adauga si faina in ploaie.

Se pune apa cu sare si cateva seminte de chimen sa fiarba si cu ajutorul unei lingurite punem galustile, adaugate in momentul cand clocoteste apa. Le lasam 5 minute sa fiarba apoi le intoarcem si mai lasam iarasi 5 minute si pe partea nefiarta, le scoatem cu o spumiera pe un platou. Supa data la blender si lasata sa se racoreasca se drege cu cele 2 galbenusuri batute cu iaurtul.

Supa se serveste cu galustile de zarzavat deasupra.  

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galuste