O supa delicioasa pe care am avut ocazia sa gust si sa pap din plin la vecinii nostri bulgari.
Este o supa rece, care se face in doi -trei pasi , dar este foarte racoritoare si delicioasa tare.
Pur si simplu, m-am indragostit de supa asta si in plus ma ajuta si la regim ;)
Nu am reusit sa iau reteta direct de la sursa, insa am gasit-o pe cateva site-uri culinare si am realizat-o si eu. In unele retete, am gasit ca se pune si miez de nuca, dar la restaurantul bulgaresc am servit fara.
Curatam castravetele de coaja sau il spalam foarte bine si il radem (cu tot cu coaja daca doriti). Usturoiul in curatam si il radem si pe el.
Intr-un castron de sticla sau ceramica (preferabil), punem castravetele ras, usturoiul si sare. Amestecam si adaugam iaurtul, uleiul de masline si mararul spalat si tocat marunt.
Turnam laptele peste compozitie, aestecand usor cu o lingura. Dam la frigider sa se raceasca pentru o ora apoi servim o portie mare de supa Tarator.
O nebunie!
1
daca doriti, puteti pune cuburi de gheata in supa, este si mai buna!