Sunca de Paste

de Sylvia in Mezel de casa, 3 Apr 2010 | 15226 vizualizari

 

De cativa ani am adoptat traditia asta si in ajun de Paste fierbem sunca de Paste. Pentru ca nu crestem noi porcul de Craciun sa rezervam sunca de pe atunci ( chiar au facut-o o data in copilaria mea parintii mei cand au cumparat un porc pt Craciun ) cumpar o bucata de sunca/pastrama de porc cruda si afumata ( chiar am luat-o din Romania in vacanta asta )

 

INGREDIENTE

  • sunca cruda afumata
  • cateva crengute de cimbru,
  • 2-3 foi de dafin,
  • o lingurita de boia,
  • 2 catei de usturoi  
  • boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca de Paste:

  Am pus sunca la fiert in apa cat sa treaca peste ea, cu cateva crengute de cimbru, 2-3 foi de dafin, o lingurita de boia, 2 catei de usturoi  si boabe de piper .

  Este gata dupa aproximativ o ora de cand a inceput sa fiarba. Eu o fierb la foc mic, acoperita cu un capac.

 Este excelenta la gust si naturala. O servim in dimineata de Paste cand ciocnim si oua rosii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca de Paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

danis 1

03.04.2010, 22:31

arat bine

Sylvia 1

04.04.2010, 13:03

Multumesc pentru aprecieri tuturor. Este foarte gustoasa si total diferita de mezelurile care se gasesc, merita luata asa si fiara acasa zic eu

adry88 1

04.06.2011, 10:27

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Jumari banatene cu mere si lapte